Over ons

Onze school:

Het Utrechts Stedelijk Gymnasium (USG) is een vooruitstrevend gymnasium waar uitstekend onderwijs wordt gegeven. Ruimte, verantwoordelijkheid en vertrouwen zijn voor ons belangrijke waarden. De leerlingen van het USG kunnen en willen graag veel doen en daarom bieden wij hun een veelzijdig programma met extra uitdaging en ondersteuningsmogelijkheden.

In ons onderwijs is niet alleen aandacht voor het aanleren van (vak)kennis en praktische vaardigheden, maar helpen we leerlingen ook bij het leren kennen van zichzelf, de manier waarop ze zich verhouden tot anderen en de wijze waarop ze een gelukkig en betekenisvol leven kunnen leiden.

Het USG telt ca. 1100 leerlingen en ruim 100 personeelsleden. De school is gevestigd in een modern gebouw in Utrecht-Oost op fietsafstand van het Centraal Station. Het USG streeft ernaar de diversiteit onder haar medewerkers te vergroten.  

Neem ook eens een kijkje op de website van Het Utrechts Stedelijk Gymnasium.

 

Het USG kenmerkt zich door:
  • onderwijs van hoge kwaliteit;
  • een grote mate van ruimte en eigen verantwoordelijkheid voor leerlingen en medewerkers;
  • maatwerk en flexibiliteit;
  • een positieve, open, nieuwsgierige en kritische houding van leerlingen en medewerkers;
  • een sfeer van openheid en vertrouwen;
  • uitstekende ondersteuning van leerlingen en medewerkers.


Utrechts Stedelijk Gymnasium maakt deel uit van NUOVO scholen:

NUOVO is een ondernemende stichting voor Openbaar Voortgezet Onderwijs in de regio Utrecht. NUOVO heeft 15 scholen onder haar verantwoordelijkheid. Deze scholen bieden voortgezet onderwijs in het spectrum van praktijkonderwijs tot en met gymnasiaal onderwijs.
NUOVO scholen verzorgt kwalitatief hoogwaardig onderwijs vanuit de overtuiging dat maximale ontplooiing van leerlingen om maatwerk vraagt.  Geworteld in een in een solide basis van ervaring en deskundigheid willen we duurzaam en toekomst gericht onderwijs bieden. NUOVO is ambitieus, ondernemend en realistisch. www.nuovo.eu