Over ons

De Aloysius Stichting is een landelijke onderwijsstichting. De 32 scholen zijn verdeeld over 54 locaties in 27 gemeenten. 
Aloysius is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 27 jaar die het beste op hun plek zijn in het speciaal basisonderwijs of 
het speciaal (voortgezet) onderwijs. Op de scholen zitten zo’n 3500 leerlingen. 
 
Aloysius geeft ook onderwijs aan leerlingen in justitiële jeugdinrichtingen en jeugdzorginstellingen. Daarnaast ondersteunt, 
adviseert en begeleidt ze leerlingen en onderwijsteams in (regulier) onderwijs en opvang in diverse samenwerkingsverbanden passend onderwijs in Nederland.   
 
De bijna 1.000 medewerkers bij Aloysius werken met een grote betrokkenheid vanuit de kernwaarden kracht, onvoorwaardelijkheid en passie. En dat is ook zichtbaar voor de leerlingen, hun ouders en de netwerkpartners.

Antoniusschool IKC IJmond (so)
Integraal Kind Centrum (IKC) IJmond heeft twee locaties: De Boekanier in IJmuiden en De Zeearend in Beverwijk. De Antoniusschool verzorgt hier het speciaal onderwijs (so) en werkt intensief samen met partners in speciaal basisonderwijs en jeugdhulp. Samen bieden we passende onderwijsondersteuning vanuit de vraag: wat heeft dit kind nodig? We bieden een positief, veilig en uitdagend leerklimaat voor groepen 1 tot en met 8. 
  • www.antoniusijmuiden.nlwww.antoniusbeverwijk.nl